Contact

Neem vrijblijvend contact op:
T  +31 (0)33 752 0617
E  info@ifbd.eu

Harrie van den Berg, Partner

Na zijn studie Personeelsmanagement en Sociale Geschiedenis begon Harrie in 1992 te trainen.

In 1994 kocht hij het Managementtraining bureau W.J. Reddin & Associates. Het bureau groeide voorspoedig. Na de succesvolle verkoop van deze onderneming was Harrie Directeur HRM bij Ordina en CSS. In 2001 schreef Harrie samen met Dr. Hoogland de studie “De +/+ theorie©, analyse van diepere lagen in de persoonlijkheidsleer en didactiek”. Deze theorie heeft zich herhaaldelijk in de praktijk bewezen als ideale methode voor effectieve gedrags- en cultuurverandering. Sinds 2003 is Harrie weer actief als trainer en consultant.

In 2006 richtte Harrie samen met Marc Smit het Institute for Business Development op.

Marc Smit, Partner

In de afgelopen 15 jaar was Marc verantwoordelijk voor de voor sales binnen verschillende ICT bedrijven. Daarnaast heeft Marc zich ontwikkeld als trainer, zowel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als het gebied van het commercieel proces.

De combinatie van opleiding en ervaring stelt Marc in staat om organisaties op een open, prettige en waar nodig confronterende wijze te helpen om groeistappen te maken in het verbeteren van de verkooporganisatie. Marc is onder andere een geaccrediteerd Miller Heiman consultant en spreekt 4 talen (Nederlands, Engels, Spaans en Duits) vloeiend. De afgelopen jaren heeft hij door heel Europa honderden verkopers en hun managers in die talen getraind en desgewenst op locatie begeleid.

In 2006 richtten Marc samen met Harrie van den Berg het Institute for Business Development op.

Eric Beunk, Managing Partner

Eric is een succesvolle ondernemer die in zijn carrière verschillende ondernemingen is gestart en solide tot wasdom heeft laten komen. Eric heeft ruim 15 ervaring in de implementatie van Miller Heiman en andere salesproces-gerelateerde instrumenten. Daarnaast heeft hij veel ervaring op het gebied van CRM applicaties en hoe deze optimaal in te zetten zijn in het Business Development proces.

Eric is een inspirerende, strategisch ingestelde, gesprekspartner die in een gesprek vrijwel altijd nieuwe inzichten aan het licht brengt. Als managing partner stuurt Eric de visie en strategie van het Instituut aan.

Dr. Eva Hoogland, Scientific Adviser

Eva promoveerde in 2001 aan de Universiteit van Amsterdam . Sinds 2003 coördineert ze op Europees niveau het onderzoek naar Cognitie, Recht en Taal. In 2001schreef Eva samen met Harrie van den Berg de studie “De +/+ theorie©, analyse van diepere lagen in de persoonlijkheidsleer en didactiek”. Eva is dagelijks in contact met toonaangevende wetenschappers en heeft een brede kennis van alle factoren die effectief gedrag beïnvloeden. Zij toetst regelmatig het werk van het instituut een heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit van ons werk.

Eva zorgt er als Scientific Adviser voor dat ons werk wetenschappelijk up-to-date en correct is.

Ilja Starrowski, Senior Consultant

Ilja is als trainer persoonlijke effectiviteit en communicatie sinds 1993 actief in het bedrijfsleven. Ze verdiende haar sporen bij verschillende opdrachtgevers in de professionalisering van commerciële organisaties. Sinds 2004 werkt Ilja als coach en counsellor waarvoor ze 4 jaar studeerde aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (Master NLP en Counselor). Ze is tevens afgestudeerd Psycholoog.

Ilja is een van de meest ervaren SPIN trainers in Europa. Ze beheerst haar talen uitstekend en heeft veel in Duitsland gewerkt. Ilja heeft passie voor haar werk, ze zet net dat stapje meer en is een plezier om mee te werken.

Ed Winters, Senior Consultant

Ed Winters was ooit de jongste kantoordirecteur van Nederland en heeft ruim 20 jaar ervaring als bankier in binnen- en buitenland. Daarna is hij voor zichzelf begonnen en is een aantal bedrijven gestart. Als management consultant, -trainer/coach en (interim) directeur heeft hij veel bedrijven doorgelicht en commercieel succesvol gemaakt.

Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en commissaris.

Meike van Tilburg, Consultant

Meike heeft ruime ervaring met het adviseren van mensen en organisaties. Haar interesse voor mensen, in de breedste zin, gecombineerd met haar interesse voor culturele diversiteit, maakt haar tot een veelgevraagd trainer/coach op het gebied van persoonlijke of zakelijke effectiviteit en communicatie. Zowel in Nederland als ook in het buitenland (Spanje, België en Duitsland) heeft zij trainingen verzorgd en als adviseur bijgedragen aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Meike heeft zowel een doctoraal Spaans (Universiteit van Amsterdam) als een doctoraal Bedrijfskunde (Nyenrode). Ze kent het commerciële proces zowel uit eigen ervaring als uit analyses bij klanten.

Nadia Dillissen, Legal Counsil

Tijdens haar studie Management Economie en Recht ontdekte Nadia dat met name Recht haar passie is. Na het behalen van haar M.E.R. Bachelor titel besloot ze dan ook om Nederlands Recht te gaan studeren. Voor deze studie behaalde ze in 4 jaar met genoegen haar Master titel.

Nadia is een gedreven specialist op meerdere rechtsgebieden en weet door haar brede opleiding en ervaring ook goed de vertaalslag te maken naar de bedrijfspraktijk.

Mede door haar ervaringen bij een aantal toonaangevende kantoren heeft Nadia belangrijke bijdrage geleverd in de realisatie van ons opleidingsaanbod voor de juridische markt. Uiteraard bewaakt Nadia ons Intellectual Property.

Raïssa Kubiak, Office manager

Raïssa is de interne spil van het Instituut. Zij is het eerste aanspreekpunt van onze klanten en regelt de agenda’s en inzet van onze mensen en materialen.

Sir Mascot, Business Developer

Sir Mascot, fact or fiction? Voor hem is het duidelijk, just the facts! Sir Mascot accepteert geen aannames. Sir Mascot is de business development expert pur sang. Deze Engelse graaf verwierf naar verluid een fortuin met de door hem ontworpen instrumenten. Met zijn gedegen aanpak is hij al menig concurrent te slim af geweest. “It’s all in the game” zegt hij graag. Zeker als hij gewonnen heeft...

Sommigen zien in hem de eerste Business Development expert in de geschiedenis. Anderen noemen hem een denkbeeldige figuur. In ieder geval speelt hij een sleutelrol in onze systematische aanpak.

 
  Harrie van den Berg

  Partner
 
 
  Marc Smit

  Partner
 
 
  Eric Beunk

  Managing Partner
 
 
  Dr. Eva Hoogland

  Scientific Adviser
 
 
  Ilja Starrowski

  Senior Consultant
 
 
  Ed Winters

  Senior Consultant
 
 
  Meike van Tilburg

  Consultant
 
 
  Nadia Dillissen

  Legal Counsil
 
 
  Raïssa Kubiak

  Office Manager
 
 
  Sir Mascot

  Business Developer